Comfort ipari hővisszanyerős szellőztetők

Comfort 1200

NILAN - Comfort 1200A NILAN Comfort 1200-as hővisszanyerős szellőztető berendezés passzív kereszt-ellenáramú hőcserélővel ellátott szellőztető központ. NILAN Comfort sorozatából ez az a készülék, amely már nem lakossági, hanem kifejezetten ipari igényeket figyelembe véve lett megtervezve olyan helyekre, amelyek bár már meghaladják a lakossági méreteket, de messze vannak még a nagy ipari mérettől, és az energiatakarékos szellőztetés az elő szempont.

A készülék maximum 1200 m3/h légszállításra képes. Eltávolítja a meleg, párás, elhasznált levegőt az épületből, és a kereszt-ellenáramú hőcserélőn keresztüláramolva felmelegíti a belépő friss levegőt. A készülék két energiatakarékos EC motorból, egy magas hatékonyságú kereszt-ellenáramú lemezes hőcserélőből és szűrőpanelekből áll, amik a levegőben lévő apró porszemcsék kiszűrésére hivatottak. A 100%-os bypass egységével nyáron megkerülve a hőcserélőt képes hűteni az épületet.

A készülékhez különféle fűtőregiszterek kapcsolhatók, amelyek segítségével lehetővé válik a friss beérkező levegő elő-, vagy utófűtése.A készülék kompakt méretének köszönhetően szűk helyeken is elfér, telepítése pedig rendkívül egyszerű, mivel a készülék mindent - a vezérlést is - magában foglal.

Vezérlése rendkívül egyszerű, CTS 602-es vezérlőpanelen keresztül történik, ami lehetővé tesz előre programozott napi és heti ütemezést is.


Comfort 5000

NILAN - Comfort 5000A NILAN Comfort 5000-as hővisszanyerős szellőztető berendezés képességeiben megegyezik az előző kisebb készülékkel. Viszont légszállítási teljesítménye jóval meghaladja azt. A sorozat legnagyobbikaként ez a készülék kisebb ipari létesítmények igényeit figyelembe véve lett megtervezve, olyan helyekre szánva ahol az energiatakarékos szellőztetés az elsődleges cél, ilyennek lehetnek akár iskolák, iroda- és kereskedelmi épületek.

NILAN - Comfort 5000A készülék maximum 5000 m3/h légszállításra képes. Eltávolítja a meleg, párás, elhasznált levegőt az épületből, és a kereszt-ellenáramú hőcserélőn keresztüláramolva felmelegíti a belépő friss levegőt. A készülék két energiatakarékos EC motorból, négy magas hatékonyságú kereszt-ellenáramú lemezes hőcserélőből és szűrőpanelekből áll, amik a levegőben lévő apró porszemcsék kiszűrésére hivatottak. A 100%-os bypass egységével nyáron megkerülve a hőcserélőt képes hűteni az épületet.

A készülékhez különféle fűtőregiszterek kapcsolhatók, amelyek segítségével lehetővé válik a friss beérkező levegő elő-, vagy utófűtése.A készülék telepítése nagy méretéhez viszonyítva rendkívül egyszerű, köszönthető kompakt kialakításának. Minden elem gyárilag a készülékben van építve (szűrőbetét, érzékelők, vezérlés, bypass, esetleges regiszterek).

Vezérlése ugyanúgy a CTS 602-es vezérlőpanelen keresztül történik, ami lehetővé tesz előre programozott napi és heti ütemezést is illetve számos más funkciót.


Galéria