VPM Cleanroom 1500

Hungarotherm2019

NILAN VPM 1500 Tisztatér technológiás hőszivattyús légkezelő

A VPM Cleanroom légkezelő kifejezetten a tisztatér technológiát megkövetelő projektek számára lett kifejlesztve. A készülék alkalmas kórházak, műtők, laboratóriumok, gyógyszergyárak, stb. légkezelésére.

csukva22000

Az elszívó és befúvó levegőágak 100%-os biztonsággal elválasztásra kerültek egymástól, így nem lehetséges, hogy a mikroorganizmusok, baktériumok, vagy más részecskék visszajussanak a befúvott levegő rendszerébe.

A kétlépcsős hővisszanyerési technológiának köszönhetően rendkívül magas hatásfok mellett, alacsony költséggel üzemel.
Beépített kompakt hőszivattyúval képes a szellőző levegőt fűteni, hűteni és a nyári magas belső páratartalmat csökkenteni.

Kis méretének és kompakt felépítésének köszönhetően az elhelyezése, telepítése egyszerű, ezért ár/érték aránya nagyon kedvező. Telepítése lehetséges akár műemlék környezetben is, mert nincs kültéri egysége. Régi épületeknél is biztosítja a kötelező 25% megújuló részarányt, új épületek esetén jóval többet.

Levegőmennyiség (lásd a SEL / SFP érték tervadatait)
Min : 5000 m3/h
Max : 15000 m3/hMűszaki adatok

Működés

A készülék tartalmaz egy passzív hővisszanyerőt (heatpipe), valamint egy aktív (hőszivattyús) rendszert, mely részt vesz a hővisszanyerésben és a szellőző levegő fűtésében és hűtésében is. A rendszer teljesen elkülönült elszívó és befújó ágat tartalmaz, azaz 100%-ban biztonságos használatot tesz lehetővé bypass funkció esetén is. Az integrált hőszivattyúhoz nem kell kültéri egységet, vagy szondákat csatlakoztatni. A hőszivattyú a belső, az épületből elszívott, elhasznált levegő hőtartalmát használja fel hőforrásként.

Kontrolárt szellőztetés
A régi épületek kéményeiben, pince és/vagy tetőtéri ablakaiban, vagy eredeti szellőzőkürtőiben elhelyezett légbeszívó/kifújó elemekkel megoldott légcserét a két fokozatmentesen vezérelt ventilátor mindig a szükséges levegőmennyiséggel végzi. Nem függ a légcsere száma a pillanatnyi légnyomástól, hőmérséklettől, huzattól, emberi tényezőktől. Elkerülhető tehát a fölöslegesen nagy szellőzési veszteség!

Passzív hővisszanyerés
Az épületből elszívott elhasznált levegő magas hőtartalmát egy heat-pipe (hőcsöves) hővisszanyerővel nagy részben visszanyerjük. A visszanyert energia a hideg frisslevegő előmelegítésére szolgál. A hővisszanyerő egység energia befektetés nélkül működik.

Hőszivattyús üzem
Amennyiben az épületnek szüksége van még hűtési vagy fűtési energiára, bekapcsol a készülékházba telepített hőszivattyú és levegő maradék maradék energiáját hasznosítva, olcsó működéssel hűti vagy fűti a befújt szellőző friss levegőt.

Hűtési üzemmód
Nagyon fontos lehetőség. Az épületen belül keletkező fölös hulladékhőt nyáron elszívjuk és hideg, páracsökkentett friss levegővel pótoljuk. A szellőző levegő hűtése huzatmentes, kellemes belső klímát teremt. Ez magas komfortot biztosít a bentlévőknek, valamint növeli az épület szerkezeteinek és berendezéseinek élettartamát is.

Tisztatér technológia

Nincs szennyeződés

A szennyeződések elkerülése érdekében, a VPM Cleanroom egyedi kialakítású kamrákból áll. Mindegyik kamra tartalmaz egy rozsdamentes acélból készült kondenvíz gyüjtő és elvezető tálcát. A készülék kialakítása biztosítja a kamrákhoz való jó hozzáférést, ezáltal megkönnyítve azok tisztántarthatóságát és szervízelhetőségét.
A szivárgások elkerülése érdekében a rendszer felépítéséhez nem használtak csavarokat és szegecseket. A vezérlést, a frekvenciaváltókat és a nyitó/záró szerkezeteket mind a készülék külső borításán alakították ki, hogy ezzel is biztosítani tudják a belső felületek egyenletességét, símaságát. A síma felületek segítenek a készülékben minimálisra csökkenteni a szivárgást, a szennyeződések kialakulásának kockázatát és jelentősen megkönnyítik a felületek tisztántarthatóságát.
A ventilátorok kialakítása túlnyomást biztosítanak a tiszta oldalon, így az esetleges szivárgások a rendszer belsejében a tiszta oldaltól a tisztátalan oldal felé mennek. Vagyis a befújt levegőben túlnyomás, az elszívott levegőben pedig negatív nyomás van. Ennek célja, hogy a szennyeződések és nem kívánt részecskék elterjedését elkerüljük, valamint a laboratóriumi munkakörnyezet tisztaságának fenntartása.
A VPM Cleanroom megfelel a kormányzati követelményeknek és szabványoknak, külön légutakkal a laboratóriumok és a klinikailag tiszta környezet szellőzésére.

Magas hővisszanyerés

Hagyományosan folyadékkal összekapcsolt elemeket használnak a tiszta helyiség szellőzésének hővisszanyerése során. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a folyadékkal összekapcsolt elemek 40–50% -os hatékonysággal rendelkeznek. Annak érdekében, hogy a folyadék kapcsolású elemekkel rendelkező hagyományos rendszerek betartsák az Ecodesign hővisszanyerési szabályait, amelyek 2016-ban 63% -ot, 2018-ban pedig 68% -ot követelnek, több folyadékkapcsoló modul sorozatban épül fel.
Az új, úttörő és szabadalmaztatott VPM Cleanroom megoldással, amely hatékonyan megakadályozza, hogy a elszívott levegő érintkezésbe kerüljön a befújt levegővel, 100% -ot megközelítő hatékonyság érhető el.

Helytakarékos megoldás

A VPM Cleanroom szabadalmaztatott technológiája azt jelenti, hogy a rendszer helytakarékos a hagyományos rendszerekhez képest. Ez azt jelenti, hogy a drága négyzetméteres területek költségei csökkennek más, azonos célú létesítményekhez képest.
Az ökodizájnra vonatkozó jelenlegi jogszabályok betartása érdekében a hagyományos rendszereket tartalmazó megoldásokhoz hely szükséges. Az európai jogszabályok 2016-ban 63% -os, 2018-ra pedig 68% -os hővisszanyerést írnak elő. Mivel a hagyományos üzemek hővisszanyerése általában 40-50%, a követelmények teljesítése érdekében több modult kell összeállítani. Hagyományos megoldás esetén ez nagyobb létesítményeket, nagyobb műszaki helyiségeket és magasabb építési költségeket jelent.
A Nilan VPM Cleanroom megoldásával jelentős megtakarítás érhető el a műszaki helyiségek építési költségein.

Paraméterek

Min térfogatáram 5000 m3/h
Max térfogatáram 15000 m3/h
Méret (SZxHxM) 4440 x 2180 x 2565 mm
Súly 2440 kg
Készülék borítása Alucink acéllemez
Ventilátor tipus Kamrás ventilátor, állandófordulatszámú EC motorokkal
Szűrő tipus Elszívó oldal , Zsákszűrők: ISO ePM10 60% (M5)
Szűrő tipus Friss oldal , Zsákszűrők: ISO ePM1 50% (F7)
Tápfeszültség 3 x 400 V + N, 50 Hz
Max felvett villamos energia --
Készenléti energia fogyasztás --
Sűrűségi osztály DS / EN 1886 L1
Hőszivattyú tipus Igény szerint: MTZ (fix fordulatszám) / VTZ (változó fordulatszám)
Hőcsöves hűtőközeg R 744 (CO2) / 5 x 2930 g
Hűtőkör hűtőközeg R 407 C / 17 kg
Kondenzát./párologt. (MxSz) 950 x 1520 mm
Kondenzációs kapacitás 13,5 l / h (25 ° C / 70% relatív páratartalom, névleges légmennyiség)
Kondenzvíz elvezetés PVC Ø 32 x 1,5 mm
Légcsatorna csatlakozások 800 x 1200 mm

Tervezés

Teljesítményteljesitmeny1500
A standard egység maximális Pa kapacitása, Pt ext a qv függvényében, figyelembe véve az SFP értékeket. Az EN 13141-7 szabvány szerinti SFP értékek standard egységekre vonatkoznak, amelyek ISO ePM10> 60% (M5) és ISO ePM1 50% (F7) szűrőkkel rendelkeznek, fűtőfelület nélkül.
* A párologtató felülete felett a levegő sebességét méter/másodpercben mérjük.
Megjegyzés! Az SFP értékeket megmérik és mindkét ventilátor teljes értékeként adják meg.Fűtési teljesítményfutes1500
A fűtési hatás 20 ° C elszívási hőmérsékleten és 15000 m3 / h névleges levegőmennyiségen alapul.

 

 

 


Hűtési teljesítményhutes1200
A hűtési hatás 25 ° C / 50% relatív páratartalom elszívási hőmérsékleten és 15000 m3 / h névleges levegőmennyiségen alapul.

 

 


Zaj adatokzaj1500
Az zaj adatok qv = 15000 m3 / h és Pt ext = 250 Pa értékekre vonatkoznak az EN 9614-2 szerint a felületre és az EN 5136 csatornákra.
Az LWA hangteljesítményszint csökken a térfogatáram és az ellennyomás csökkenésével.
Az LpA hangnyomásszint egy adott távolságban a telepítés helyének akusztikai körülményeitől függ.

 

Műszaki rajz VPM 1500 Cleanroom

VPM560 Cleanroom rjaz1

CTS602i vezérlő

A CTS602i egy fejlett vezérlő kereskedelmi rendszerek számára, számos beállítási lehetőséggel. A vezérlést gyárilag alapbeállítással szállítják, amely az üzemi igényekhez és követelményekhez változtatható, az egység optimális működése érdekében. HMI paneler

A HMI érintőpanel jó áttekintést nyújt az egység aktuális működéséről, és olyan menürendszerrel rendelkezik, amely könnyen kezelhető mind a felhasználó, mind a telepítő számára.
A főképernyőn 2 különböző borítókép közül választhat.

Külső kommunikáció

A CTS602i vezérlő nyitott Modbus RS485 protokollal rendelkezik, amellyel külső CTS rendszereken keresztül lehet kommunikálni.

 

Funkció áttekintés   +Standard
-Kiegészítők
Riasztás A riasztási hibák leírása. Riasztási napló a 16 legfrissebb riasztást tárolja +
Közös riasztás A CTS602 vezérlő rendelkezik egy kimeneti jellel, amely riasztás esetén aktiválódik, és pl. külső automatizáláshoz csatlakozik  
Szűrővédő Nyomásvezérelt szűrővédő +
Adatok megjelenítése Az aktuális működés áttekintése pl. hőmérsékletek, ventilátor fordulatszám stb. +
Heti program A CTS602 vezérlő 3 heti programmal van felszerelve, amelyek egyedileg beállíthatók (gyári beállítás) +
Páratartalom szabályozás Magasabb vagy alacsonyabb szellőzést tesz lehetővé páratartalom mértékétől függően -
Levegő minőség Lehetővé teszi a szellőzés nagyságának módosítását a levegő CO2-szintjéhez mérten -
Alacsony párat. télen Alacsony kültéri hőmérséklet esetén a kisebb szellőzést aktiválja ,hogy megakadályozza az alacsony páratartalom kialakulását az objektumban +
Hőmérséklet-szabályozás Lehetőség van az egység működésének szabályozására a hőmérséklettől függően +
Nyári / téli üzemeltetés Az egység külön állítható nyári és téli üzemmódra is  
Nyelv A kezelőpanelen több mint 10 nyelv közül választhat +
Hozzáférési szintek A kezelőpanel menüje 3 hozzáférési szintet tesz lehetővé: Felhasználó / Telepítő / Gyár +
Egyes felhasználói választás Lehetővé teszi az üzemmód felülbírálását egy külső potenciálmentes jel segítségével +
Elektromos utófűtő egység Elektromos utófűtővel a befújt levegő hőmérséklete szabályozható, és az egység elősegítheti az otthon felmelegedését -
Vízes utófűtő egység Vízmelegített felületen keresztül a betáplált levegő hőmérséklete szabályozható, és az egység elősegítheti az otthon fűtését -
Fagyvédelem Ha a vízmelegítő felület hőmérséklete túl alacsony lesz, akkor a készülék riasztást ad ki, ami álltal a készülék leáll, hogy megvédje a rendszert az elfagyástól -
Légcsere Fokozatmentes ,választható négy különböző légtömegáram nagysággal. A befúvó és elszívó levegő légtömegáram nagysága külön állítható +
Kiolvasztás Hőmérséklet alapú automatikus funkció az ellenáramú hőcserélő leolvasztásához, ha jég képződne benne +
Alacsony szoba hőmérséklet Biztonsági funkció, ha az otthon fűtési rendszere meghibásodik, a szellőztető egység leáll, így megakadályozza a lakás további lehűlését +
Külső hőmérséklet A szellőzőegység a külső hőellátást az aktuális szobahőmérsékletnek megfelelően vezérelheti +
Külső tűzjelző A szellőzőegység csatlakoztatható külső tűzjelzőhöz vagy tűztermosztáthoz, amely jelzést ad arról, hogy az egységnek le kell-e állnia, vagy engedélyezni kell-e a működés folytatását. +
Beépített tűzvezérlő A szellőztető egység beépített tűzvezérléssel igényelhető, amely vezérli a tűz- és füstgátlókat -
Állandó nyomásszabályozás Állandó nyomásszabályozás telepíthető mind az elszívott, mind a befújt levegő oldalra -
Késleltetett indítás A ventilátorok késleltetett indításának lehetősége, ha pl. záró zsaluzat van csatlakoztatva a rendszerre +
Beállítások használata Lehetőség van az aktuális beállítások mentésére és utólagos újratöltésére, ha a felhasználó lementette az egységen. Továbbá lehetőség van a gyári beállítások visszaállítására is +
Kézi működtetés Lehetőség van különböző funkciók manuális tesztelésére +
Energiatakarékos funkció Lehetőség van, hogy aktiválja az energiatakarékos funkció működését +
Modbus Beállítható az egység Modbus címe. A gyári beállítás 30 +
Adat napló 1-120 percenként lehet naplózni az egység működési adatait. A riasztások automatikusan naplózásra kerülnek bekövetkezésükkor +
Vezérlőpanel Lehetőség van választani zöld és piros kiírás közt, valamint az első oldalon asztal vagy ház jelenjen meg mint kezelőfelülete +

CTS 6000 vezérlés

A CTS 6000-es lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy a világon bárhonnan, interneten keresztül egy számítógép segítségével felügyelje és vezérelje az ipari NILAN légkezelő rendszert.

A NILAN CTS 6000-es vezérlése a jövőben felmerülő gazdaságossági, energiahatékonysági igényeket figyelembe véve lett megalkotva. A finomhangolási lehetőségeknek és a professzionális energiaoptimalizálási rendszernek köszönhetően minden épület esetében úgy lehet adaptálni a NILAN technológiáját, hogy az a lehető legjobban az adott épületre szabott legyen. Ez biztosítja a minden körülmények között optimális energiafelhasználást, ami az üzemeltetés során csökkenti a működés költségeit.CTS 6000

Segítségükkel a légkezelők automatizáltan működtethetők heti, de akár éves program alapján is, miközben bármikor módosítani is lehet az előre meghatározott programon.
Továbbá szabályozható az üzemelési idő, hőmérsékletek, hűtési és fűtési üzemmód, ventilátorok sebessége, légmennyiség, figyelmeztetések és riasztási beállítások stb.

A CTS 6000 optimális felügyeletet biztosít a légkezelő rendszerek esetében. Figyeli a mindenkori működési állapotot és az esetleges rendellenességek minden formáját. A karbantartásról és a riasztásokról automatikusan üzenetet küld az illetékes üzemeltetőnek akár e-mail-ben, akár megadott telefonszámra SMS-ben.

Az esetleges üzemelési rendellenességek esetén azonnali beavatkozási lehetőséget biztosít.

A vezérlés magához a karbantartáshoz és a rutin-szervizigényhez is optimális tervet tud készíteni.

Jellemzők

• Online ellenőrzési és felügyeleti program a Nilan üzleti egységekhez
• Irányítás és felügyelet számítógépen keresztül
• Automatikus vezérlés heti vagy éves programon keresztül
• Hőmérséklet-szabályozás, éjszakai hűtés, nyomáshatárok, riasztások, ventilátor fordulatszám stb. beállítása
• Grafikus előzménygörbék a hőmérséklet, a levegő mennyisége, a fűtés és a hűtés szükségleteihez
• Trenddiagramok, amelyek az egység aktuális működési helyzetét mutatják
• Automatikus riasztási üzenetek az üzemmódról, hibákról és karbantartásról emailben
• Csatlakozás szobai szabályozókhoz és frekvenciaváltókhoz
• A felhasználói felület különböző felhasználói szintekhez történő adaptálásának lehetősége

Előny

• Az egység a világ minden tájáról irányítható és ellenőrizhető
• Heti vagy éves program révén biztosítja a beltéri klíma részletes alkalmazkodását az egyes épületek igényeihez
• Az automatikus és intelligens vezérlés biztosítja a gazdaságos működést
• Az eltárolt grafikonjai lehetővé teszik a működés és a beltéri klíma optimalizálását
• Az esetleges meghibásodások vagy hibák gyors diagnosztizálása lehetővé teszi a gyors reagálást
• Jobb lehetőség a távoli támogatás biztosítására és ezáltal a szervizlátogatások megtervezésére
• Felhasználóbarát működés, mivel a felhasználói felület a személyes preferenciákhoz igazítható

Hozzárendelhető

Lehetőség van LON / Modbus kártya megvásárlására, hogy az egység csatlakoztatható legyen egy külső CTS rendszerhez is, amely LON vagy Modbus kommunikációt folytat.

Letöltések a Nilan VPM Cleanroom 1500 Tisztatér technológiás készülékhez