NILAN Combi 302 csúcsmodel - kettős hővisszanyeréssel

A kizárólag szellőztetésre fejlesztett készülékek sorában a NILAN Combi 302 a csúcsmodell.

Kettős hővisszanyeréssel rendelkezik. Egy kereszt-ellenáramú lemezes hőcserélő a hagyományos hővisszanyerős szellőztetők működési elve szerint előfűti vagy előhűti a szellőző levegőt. Ez után azonban be van építve egy aktív (hőszivattyús) hővisszanyerési lépcső is. Ennek a segítségével képes a készülék még tovább fűteni (vagy hűteni) a már előfűtött (vagy előhűtött) szellőző levegőt. Mindezt minimális energiaigénnyel, hiszen a hőszivattyú forrása minden esetben a lakásból elszívott, elhasznált levegő.

Ezen készülék egyik legnagyobb előnye nyári üzemmódban a magas hűtési teljesítmény (összesen 2,3 kW 300 m3/h mellett), valamint a hőszivattyús működés hozadékaként jelentősen nagyobb mértékben képes a lakás relatív páratartalmát csökkenteni a hagyományos gépekhez képest, ami tovább növeli a nyári komfort érzetet.

Minél jobban szigetelt az épületünk, annál hatékonyabb és annál jobb ár/érték arányt mutat a NILAN Combi Polar készülék. A kettős működési rendszer előnye, hogy nagyon olcsón tudunk az épületbe hőenergiát juttatni. A hulladékhőből hőszivattyúval előállított meleg levegőt a kötelezően áramoltatott szellőző levegővel "ingyen" szállítjuk és terítjük az épületben. Ez a plusz hőmennyiség egy fűtési szezonban akár 4000 kWh is lehet, kb. 4 COP érték mellett!

2016-tól elérhető a készülék felső csatlakozássú változata is melynek neve Combi 302 Top.

2015.-ben Hungarotherm Díjat nyert készülék

Combi302polartop

  2015.-ben Hungarotherm Díjat nyert készülék

NILAN GO GREEN

A másik hatalmas előny a hűtött levegő! A hűtött szellőző levegőre is igaz, hogy olcsón állítjuk elő és szállítjuk a tartózkodási helyekre. Egy jól szigetelt és árnyékolt épület esetén nincsen szükség hagyományos klímára, sem egyéb hűtési megoldásokra. Amennyiben a ház rendelkezik felülethűtéssel, akkor is nagyon hasznos a készülék, mert a nyári belső páratartalmat a felülethűtés nem tudja csökkenteni, így a komfortérzetünk sem lehet tökéletes!

A készülék fűtési üzemmódban a kettős hővisszanyerésből kifolyólag a legnagyobb téli hidegekben is képes 30 fok fölötti befújt levegőt szolgáltatni:

NILAN - Combi 300 fűtési üzemmód

Nyári, hűtési üzemmódban a készülék a bypass ága segítségével szabadon szellőztetve hűti, a passzív hővisszanyerővel hűvösen tartja az épületett. A legnagyobb melegben pedig aktív módon hűteni képes a beérkező levegőt.

NILAN - Combi 300 hűtési üzemmód


Galéria