Comfort 350 Top Hővisszanyerős szellőztető készülék

Nilan Comfort 350 Top

hovisszanyeros szelloztetoA Comfort 350 Top egy energiatakarékos szellőztetőegység, amely magas hővisszanyerést kínál lakóházak vagy kisebb kereskedelmi épületek számára, maximum 350 m3/h szellőztetési nagyságik.

A készülék alkalmas lakáson belüli telepítésre, mivel a csatlakozások a készülék tetején helyezkednek el, és nagyon alacsony a zajszintje. Fehér külsejének köszönhetően jól illeszkedik a többi háztartási készülékhez a háztartási vagy a gépészhelységben. A Comfort 350 Top egy kompakt méretű rendszer, amely a szabványos szekrényekbe is (60 cm) könnyen beépíthető.

A Comfort 350 Top úgy van kialakítva, hogy alacsony energiafogyasztást és magas szintű hővisszanyerést biztosítson. Ennek a kombinációnak köszönhetően a készülék "A" energiabesorolást kapott.

Felépítménye és működése

A légkezelő két energiatakarékos változtatható fordulatszámú (EC motoros) ventilátorból, egy ellenáramú hőcserélőből és beépített szűrőkből áll, ami egy hangszigetelt burkolatba van beépítve. A Comfort 350 Top magas hatásfokú kereszt-ellenáramú hőcserélővel vannak felszerelve, ez gondoskodik a hővisszanyerésről. A két EC ventilátor energiafelvétele nem több, mint két hagyományos villanykörtéjé.

A készülék a lakóépület nedves, párás helyiségeiből (konyha, fürdőszoba, toalett, stb...) elszívja a párás, meleg, elhasznált levegőt, amelyet a hőcserélőn átáramoltatva "felmelegíti" a kintről bejövő friss levegőt. Miközben az elhasznált levegő átadja hőenergiájának jelentős részét a bejövő friss levegőnek, lehűl, a beérkező oxigéndús levegő pedig felmelegszik. Így a meleg bennmarad a lakásban, de a kellemetlen szagok eltávoznak. A készülékbe beépített hőmérséklet és nyomásérzékelők automatikusan szabályozzák a gép működését. A készülékek automata bypass szeleppel rendelkeznek.

A Comfort 350 Top légszállítási teljesítménye
Min : 50 m3/h
Max : 350m3/hMűszaki adatok

Nilan APP - A szellőzés vezérlése közvetlenül a mobiltelefonról

NilanappA Nilan kifejlesztett egy új, nagyszerű funkciókkal rendelkező alkalmazást, amellyel a felhasználó közvetlenül a mobiltelefonjáról vezérelheti a szellőzést. Az alkalmazás intuitív, könnyen és biztonságosan használható, és lehetővé teszi a felhasználó számára például a helyiség hőmérsékletének vagy szellőzés mértékének beállítását.
Több szellőztetőegység is csatlakoztatható ugyanahhoz az alkalmazáshoz, hogy szabályozni lehessen a beltéri klímát pl. a lakásban és a nyaralóban egyaránt.
Továbbá több felhasználó is csatlakoztatható ugyanahhoz a készülékhez.

A Nilan gateway megvásárlásakor a felhasználó a Nilan APP-on keresztül férhet hozzá a készülékhez.

Paraméter

Max térfogatáram 350m3/h
Méret (SZxMxH) 559 x 790 x 550 mm
Súly 36 kg
Hőcserélő típusa Polikondenzációs ellenáramú hőcserélő
Készülék ház Fehér porfestett alucink RAL9016
Ventilátor tipus EC, Állandó térfogatáramú
Szűrő osztály ISO durva> 90% (G4)
Légcsatorna csatlakozás Ø 160 mm
Kondenzátum elvezetése PVC, Ø 20×, 1,5 mm
Hőveszteségi osztály T2
Fűtési veszteség 0,84W/m2K
Tápfeszültség 230 V, 50/60 HZ
Max villamos felvétel 770W ; 3,3A
Védelmi osztály IP31
Készenléti energiafogyasztás 3,4W
Üzemelési tartomány -20/+40 °C
Előmelegítő egység, fagyvédelem 0,6kW

Tervezés

Teljesítmény
A készülék teljesítménye a térfogatáram (qv) és a külső nyomásesés (Pt, ext) függvényében van megadva.
Az elektromos hatékonysági értékek az eN 13141-7 szerint, G4-es szűrőkkel ellátott készülékekre vonatkoznak, fűtőregiszter nélkül.
Az elektromos hatékonyági érték a készülék teljes áramfelvételét fgyelembe veszi, beleértve a vezérlést is.
szelloztetes teljesitmeny


Hővisszanyerési hatásfok
Hőhatékonyság az ellenáramú hőcserélővel ellátott standard egységnél.
Az EN13141-7 szerint tesztelve, alacsony páratartalomnál.

szelloztetes hovisszanyero


Zaj adatok
A zaj adatok qV = 200 m3/h és Pt, ext = 100 Pa külső nyomásesés mellett , EN9614-2 szabvány szerint érvényesek a felületekre, és
eN5136 szabvány szerint érvényesek a légcsatornákra.
A zaj értékek (LWA) mind alacsonyabb légáram, mind alacsonyabb nyomásesési értékek mellett csökkennek.
A tényleges zaj értékek (LpA) függnek a beépítés helyének akusztikai tulajdonságaitól, és a készülék beszerelési módjától,
minőségétől.

szelloztetes hang

Méretek

NILAN Combi S 302 Top Polar méretei és csatlakozási pontjai

Combi S 302 Polar Top Målskitse1

1. Friss levegő

2. Befújt levegő

3. Elszívott levegő

4. Kidobott levegő

5. Kondenzvíz elvezető

 

 

 

 

 

 

 

 

Vezérlés

A CTS 602-es vezérlőlegtechnika vezerles
A CTS602-es egy fejlett vezérlő aminek számos beállítási lehetőség van. A vezérlést egy gyári alapbeállítással szállitják, ami igény és követelmény szerint módosítható a berendezés optimális működése érdekében.

A HMI érintőpanel jó áttekintést nyújt az egység aktuális működéséről, és olyan menürendszerrel rendelkezik, amely könnyen kezelhető mind a felhasználó, mind a telepítő számára. A főképernyőhöz 2 különböző borítókép közül választhat.

Külső kommunikáció

A CTS602 vezérlő nyitott Modbus RS485 protokollal rendelkezik, amely külső CTS rendszereken keresztüli kommunikációra használható. A Modbus kapcsolódik pl. a Schneider IHC vagy KNX rendszeréhez.

Működés

A gép az épületből elszívott elhasznált meleg levegő hőjét (mint forrást) felhasználva először egy passzív kereszt-ellenáramú hőcserélő segítségével melegíti elő a kintről érkező friss levegőt, majd aktív, hőszivattyús hővisszanyerő segítségével igény szerint tovább fűti, vagy nyári üzemmódban hűti az épületbe bejövő friss levegőt. A kettős hővisszanyerésnek köszönhetően a legapróbb hőenergia-morzsát sem engedi ki a házból.

Fűtési üzemmódban az elszívott levegő a hőenergiáját átadja a kereszt-ellenáramú hőcserélőn keresztül a bejövő friss levegőnek, majd ezután a hőszivattyú elpárologtatójának. A hőszivattyúban keringő közvetítő közeg kompresszoros munka segítségével felhevül majd a kondenzátoron keresztül átadja a hőenergiáját a már passzív módon (a kereszt-ellenáramú hőcserélőn keresztül) előmelegített belépő levegőnek, tovább melegítve azt. Nyári üzemmódban a folyamat megfordításával hűteni képes a készülék.

DE Combi S funktionsdiagram kølefunktion levegos futes

 

Jelölés

1. külső friss levegő
2. befújt levegő
3. elszívott levegő
4. elhasznált, kidobott levegő
5. kondenzvíz elvezető
6. Elektromos csatlakozás
7. Villamos előmelegítő (fagyvédelem)

Érzékelők

T1. külső levegő érzékelő
T2. befújt levegő érzékelő
T4. elszívott levegő és leolvasztás érzékelő
T10. Helyiség érzékelő / elszívott levegő érzékelő
RH. páratartalom-érzékelő

Letöltések a Nilan Combi 302 S Top Polar készülékhez