Comfort sorozat - hővisszanyerős szellőztető készülékek

Passzív hővisszanyerés

A NILAN Comfort sorozat jól bevált klasszikus hővisszanyerős szellőztető készülékekből áll, kiemelkedően magas hővisszanyerési hatásfokkal. Ez a fajta légkezelő egy passzívház gépészet tradícionálisan alapvető eleme.
A Comfort sorozat készülékei eltávolítják a lakásból a port, párát, szagokat, és folyamatosan friss, kellemes levegőt biztosítanak. Az elhasznált levegő energiája nem vész kárba, mivel azt a szellőztető a friss levegő felmelegítésére fordítja. A készülék után kapcsolható egy elektromos vagy vizes utánfűtő regiszter, amivel kellemes befújt levegő hőmérséklet érhető el még a leghidegebb téli napokon is.

A legkisebb készülékek maximális kapacitása 250 m3/h., a legnagyobbaké 600 m3/h géptől függően 100-300 Pa nyomás mellett. (Létezik olyan eleme is a Comfort sorozatnak, amelyik 1200 m3/h-s légszállításra is képes, de ezeket már kisebb irodaházakra, illetve nagy méretű, több generációs családi házakra valók - ezért az ipari készülékek közé van sorolva.)

Felépítésük és működésük

A légkezelők két energiatakarékos változtatható fordulatszámú (EC motoros) ventilátorból, egy ellenáramú hőcserélőből és beépített szűrőkből áll, ami egy hangszigetelt burkolatba van beépítve. A Comfort sorozat gépei "hagyományos", nagyon magas hatásfokú kereszt-ellenáramú hőcserélővel vannak felszerelve, ez gondoskodik a hővisszanyerésről. A két EC ventilátor energiafelvétele nem több, mint két hagyományos villanykörtéjé.

A készülék a lakóépület nedves, párás helyiségeiből (konyha, fürdőszoba, toalett, stb...) elszívja a párás, meleg, elhasznált levegőt, amelyet a hőcserélőn átáramoltatva "felmelegíti" a kintről bejövő friss levegőt. Miközben az elhasznált levegő átadja hőenergiájának jelentős részét a bejövő friss levegőnek, lehűl, a beérkező oxigéndús levegő pedig felmelegszik. Így a meleg bennmarad a lakásban, de a kellemetlen szagok eltávoznak. A készülékbe beépített hőmérséklet és nyomásérzékelők automatikusan szabályozzák a gép működését. A készülékek automata bypass szeleppel rendelkeznek.

Minden készülékhez szériafelszereltség a CTS 602 vezérlő panel. A kezelő panel segítségével heti program adható meg a készülék számára, amely alapján teljesen automatizáltam működik. Természetesen a programtól el lehet térni, manuális beállítás is lehetséges - így a hirtelen megváltozott körülményekhez is egy gombnyomással alkalmazkodik a gép - mindkét ventilátor fordulatszámát külön-külön 20-100%-ig százalékos pontossággal meg lehet adni, így gyakorlatilag végtelen beállítási lehetőségre van mód, ami azért jó, mert kifejezetten az épületre lehet finomhangolni minden egyes készüléket.

 

Változatok:

 

Comfort 252 Top

   Passzív hővisszanyerős szellőztető készülék 250 m3/h légszállítási teljesítménnyel. Kompakt, kevesebb 60x60    cm-es mérettel. Felső csatlakozású tipusú készülék.

   Nilan Comfort 252 Top angol nyelvű adatlap

Comfort 302 Top

   Passzív hővisszanyerős szellőztető készülék 345 m3/h légszállítási teljesítménnyel. Kompakt, kevesebb 60x60    cm-es mérettel.Felső csatlakozású tipusú készülék.

   Nilan Comfort 302 Top angol nyelvű adatlap

Comfort 300 Top

   Passzív hővisszanyerős szellőztető készülék 325 m3/h légszállítási teljesítménnyel. Kompakt házban, felső    csatlakozású tipusú készülék.

   Comfort 300 Top angol nyelvű adatlap

Comfort 300 LR

   Passzív hővisszanyerős szellőztető készülék 325 m3/h légszállítási teljesítménnyel. Kompakt házban, jobb és bal    oldali csatlakozási lehetősséggel.

   Comfort 300 LR angol nyelvű adatlap

Comfort 450

   Passzív hővisszanyerős szellőztető készülék 450 m3/h légszállítási teljesítménnyel. Kompakt házban, jobb és bal    oldali csatlakozási lehetősséggel.

   Comfort 450 angol nyelvű adatlap

 

 


Galéria


Energiahatékonysági osztály