NILAN Compact P GEO

A készülék már alap felépítéssel is kiemelkedik a lakossági szellőztető berendezések közül, hiszen mind passzív- kereszt-ellenáramú, mind aktív- hőszivattyús hővisszanyerő is található benne, a hatásfok maximalizálása miatt. Légfűtésre és léghűtésre is képes - hőszivattyús módon, ami egy passzív ház esetében már jelentős részét lefedi a szükségleteknek. Emellett kiváló jóságfokkal készíti a meleg vizet is, nyáron hulladékhőből - ingyen.

Amennyiben az épület fűtéséhez szükség van felületfűtésre is - vagy a felhasználó kívánja ezt -, akkor a készülékházba kívánság szerint pluszban beépíthető egy talajhő/víz hőszivattyú. Ez az egység a talajban tárolódó hőenergiát hasznosítja az épület felfűtésére felületfűtés illetve alacsony hőmérséklettel üzemelő radiátorokon keresztül. A hőszivattyúk változtatható fordulatszámú csavarkompresszorral vannak felszerelve, amelyekkel a hőszivattyú teljesítménye szabályozható. ezzel könnyen igazodni képes a különböző típusú épületek különböző időjáráskori energiaigényéhez. Ez a technológia minimalizálja a készülék energiafelhasználását mivel nem kell folyamatosan üzemelnie maximális teljesítményen. Kétféle integrálható hőszivattyú létezik:

GEO 3 talajhő/víz hőszivattyú SCOP = 5,15
0.5 kW - 3 kW közötti fűtési teljesítménnyel

GEO 6 talajhő/víz hőszivattyú SCOP = 5,17
2 kW - 6 kW közötti fűtési teljesítménnyel

GEO 9 talajhő/víz hőszivattyú SCOP = 5,19
3 kW - 9 kW közötti fűtési teljesítménnyel

A beépíthető változatok esetében a teljes készülék elfér egy 90 x 60 cm-es alapterületen. Vagyis egy modern hűtőszekrény méretű hely kell csupán az egész ház üzemeltetésére képes gépészeti központ elhelyezéséhez - így nem csak értékes helyet tudunk megtakarítani, hanem a sok külön egységből álló gépészet helyett (ami összességében sokkal helyigényesebb és drágább), egyetlen kompakt, összehangolt vezérlésű központ láthatja el az egész házat.

Passive House Institute

HUNGAROTHERM Újdonság díj 2013.-ban!

A 2009-es Solar Decathlon világbajnok nyertes csapatának gépészete

Működő példa:

A NILAN Compact P + 3 kW-os beépített GEO készülék önállóan ellát egy 130 m2-es passzív irodaházat Mosonmagyaróváron. A működés teljes egészében monitorozva van. A teljes gép (szellőztetéssel, légfűtéssel, HMV készítéssel és felületfűtési hőszivattyúval együtt) a legnagyobb hidegekben (-17 °C) 900 W-tal üzemelt, vagyis kevesebbet fogyasztott el, mint egy modern hajszárító.
Csúcsteljesítménnyel sem tud 1100 W-nál többet felvenni.
(A passzív irodaház leírásáról készült cikket itt olvashatja)

  • A Compact P GEO sorozat HUNGAROTHERM Újdonság díjat nyert 2013.-ban! Bővebben Itt!
  • Pontosan ugyanez a gépészet volt megtalálható a 2009-es Solar Decathlon világbajnok nyertes csapatának Washingtonban megépített házában. (Több infó itt!)

Nagyobb mennyiségű használati meleg víz szükséglete esetén lehetőség van egy plusz 250 literes melegvíz tartály csatlakoztatására. Amelyet akár a GEO hőszivattyúval is melegíthetünk.

A NILAN Compact P készüléket kifejezetten passzívházakhoz fejlesztették. Megfelel ezen épülettípus által támasztott szigorú követelményeknek. A Compact P készülék Darmstadt-i minősítéssel rendelkezik. (A minősítés és a készülék részletes katalógusa az oldal alján található .)


Fedezze fel interaktív módon a NILAN Compact P berendezés működését és lehetőségeit!

Galéria