Hővisszanyerős szellőztető központok vezérlése

 

Minden készülék működésének a lelkét a vezérlés teszi. Ezen múlnak olyan finom beállítási lehetőségek, amelyekkel kifejezetten az adott épületre lehet szabni a hővisszanyerős szellőztető készülékek teljesítményét. Így el lehet érni, hogy a lehető leghatékonyabban működjön a készülék az adott épületben, és az utolsó kis energiamorzsát is meg lehessen spórolni az amúgy is hatékony készülékkel. A vezérlők lehetővé teszik a légmennyiség, a ventilátorok fordulatának, a kívánt kőmérséklet, a páratartalom, a napi és heti időzítés és a különböző figyelmeztetések szabályozását, valamint a külső jel (pl. CO2 érzékelő vagy bármi más szenzor által továbbított jel) alapján történő vezérlést.

A ventilátorok - és ezáltal a kívánt cserélendő légmennyiség - fordulatának szabályozása olyannyira finomhangolható, hogy a befújó és elszívó ventilátorok fordulatszámát 20-100%-ig százalékpontonként, külön-külön lehet szabályozni. Ez lehetőséget ad arra, hogy bármilyen speciális körülmények között kifejezetten az adott épületre szabott beállítást lehessen megadni, hiszen így gyakorlatilag több ezer féle variáció előállítható.

A rendszerbe építhető nyomás-, hőmérséklet és páratartalom érzékelői segítségével automatikusan alkalmazkodik az esetlegesen megváltozott külső vagy belső nyomás-, hőmérséklet- és páratartalmi viszonyokhoz. A vezérlés saját processzorával önállóan számítja és vezérli a megfelelő ventilátorsebességet, hőszivattyús gép esetében a hőszivattyú alkatrészeinek összehangolt működését, utófűtővel ellátott gépek esetén az utófűtő működését a kívánt és kiválasztott komfort és hőigény fenntartása érdekében.

A vezérlés több szempont - a komfort és az energiatakarékosság - szerint figyeli és szabályozza a légkezelők működését:

  • a komfort beállítások segítségével figyelembe veszi a kívánt szellőztetési igényt és a szellőző levegő mennyiségét
  • érzékeli és kezeli a páratartalmat, hozzáigazítva az elvárt beállított értékhez
  • az energiaoptimalizálási beállításokkal az alacsony energiafelhasználás elérése érdekében a szellőző levegő mennyiségét a hőmérsékleti görbéket figyelve vezérli.

A vezérlés lehetővé teszi külső jeladó csatlakoztatását, ami segítségével szinte bármilyen külső egység jele alapján is szabályozható a készülék. Ez speciális helyzetekben lehet hasznos: pl. akár mozgásérzékelőre való aktiválást is lehetővé tesz.

A készülék működési fokozatai előre programozhatóak és bármikor változtathatóak, továbbá lehetőség van manuális üzemre is.

Részletes napi és heti program adható meg a felhasználó szokásaihoz igazodva.

 

CTS 602

Valamennyi készülék ezzel a vezérlővel érhető. A fent említett funkciókkal ellátott és az évek során jól kiforrott CTS 602 megbizhatóság jellemzi. Két soros kijelzővel egyszerű kezelhetőséget nyújt.

 


CTS602 control

Slim control

Egy kiegészítő kezelő egység a CTS 602-höz, mely megkönnyíti a szellőző berendezések mindennapi kezelését. A színes érintő képernyő valmint a magyar nyelvű menű segítségével jobb áttekinthetőséget és rendkívül egyszerű közlekedést biztosít a menük között. A kezelő egység egy hozzá tartozó kapcsoló foglalatban helyezhető el a lakás bármely pontján. Három alapszín közül választható (szűrke, barna és fehér). Így a kezelő egység jobban illeszkedik a lakás kapcsolóihoz.

  Slim control

  CTS 700

A Compact P sorozat és a Comfort CT300 készülékek elérhetőek az új CTS 700 vezérlővel. A CTS 700-as vezérlőn több beállítási lehetőség és magyar nyelvű menű is van. Távfelügyeletre köthető. Fehér vagy fekete színben.

  cts700 control