VP18 sorozat

Lakásszellőztetés aktív hősvisszanyeréssel, komfort légfűtéssel, léghűtési lehetőséggel, melegvíz-készítéssel

A VP18 Cooling egy jól bevált passzívház hőközpont aktív hővisszanyeréssel, melegvíz-készítéssel, légfűtési és hűtési lehetőséggel. Felhasználható kisebb, alacsony energiaigényű és passzív házak vagy lakások esetén. Folyamatosan friss, oxigéndús, pormentes levegőt biztosít.
A komfort fűtési üzemmódnak köszönhetően jelentősen lerövidíti azt a fűtési időszakot, amikor egyéb fűtőberendezés működtetésére van szükség. A leghidegebb napokon pedig érzékelhetően és nagyon gazdaságosan besegít a téli fűtésben - sőt, passzív ház esetében a fűtési igény jelentős hányadát lefedi.

Működés

Akár csak a VPL sorozatnál, a hővisszanyerés jelen esetben is aktív módon történik - annyi különbséggel, hogy a VP18 Cooling készülékek melegvíz-előállításra is képesek, méghozzá gazdaságos, hőszivattyús technológiával: a gép az épületből elszívott elhasznált meleg levegő hőjét (mint forrást) felhasználva hőszivattyú segítségével igény szerint fűti, vagy nyári üzemmódban hűti az épületbe bejövő friss levegőt, illetve szintén ugyanezt a forrást felhasználva háztartási meleg vizet készít, amelyet saját 180 literes tartályában tárol.

Fűtési üzemmódban az elszívott levegő a hőenergiáját átadja a hőszivattyú elpárologtatójának. A hőszivattyúban keringő közvetítő közeg kompresszoros munka segítségével felhevül, átadja hőenergiáját a tárolóban lévő meleg víznek (így mindig rendelkezésre áll a felhasználó igényeinek megfelelő meleg víz), illetve ez után a kondenzátoron keresztül átadja a hőenergiáját a belépő levegőnek. Nyári üzemmódban a folyamat megfordításával hűteni képes a készülék.
Nyári (hűtő) üzemmódban a nagy mennyiségben keletkező hulladékhőből készíti a meleg vizet, így az gyakorlatilag ingyen van a felhasználó számára.

A készülék két energiatakarékos változtatható fordulatszámú EC ventilátorból, egy 180 literes melegvíz-tárolóból, egy közvetítőközeges technológiával működő hőszivattyús hővisszanyerő rendszerből és az ezeket összehangoló és működtető CTS 600 vezérlőből áll, ami szintén szériatartozék.

A készülék számos változatban elérhető, a működési lehetőségek sokaságától függően. Részletes tájékoztatásért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot.

Változatok:


VP18

Aktív hőviszanyerés, szellőző levegő fűtése, használati melegvíz készítés

VP18 Cooling

Aktív hőviszanyerés, szellőző levegő fűtése és hűtése, használati melegvíz készítés

VP18 Sol

A készülék használati meleg víz tartályába kérhető egy kiegészítő hőcserélő.

VP18 EK9

A készülék házába integrált 9 kW-os elektromos kazán amely valamilyen felületfűtésre dolgozik


A különböző változatokat lehet kombinálni is, mint pl. a VP18 Cooling Sol EK9.

Galéria


Adatlap letöltése