2020 Construma kiállítás győztes

Az építész és épületgépész tervezők részéről nagy igény mutatkozott egy hatékony, hűteni is tudó, de lehetőleg kisméretű, könnyen tervezhető és beépíthető hővisszanyerős szellőztetőre. A pályázó légkezelő a gyár legújabb ilyen irányú fejlesztése családi házakhoz, amely a NILAN Combi S 302 Polar Top megnevezést kapta.

A hővisszanyerős szellőztető „aktív”, azaz beépített hőszivattyút tartalmaz, valamint helyet kapott benne egy nagy hatásfokú kereszt-ellenáramú lemezes hőcserélő is. Konyhabútor méretű, hűtőszekrénynek álcázott készülék, így akár a konyhában, vagy egy szekrényben is elhelyezhető. Kültéri egysége nincs.

A NILAN Combi S 302 Polar Top készülék egyik legfontosabb műszaki újdonsága a kicsi mérete. Ezt a technológiát, teljesítményt és tudást egy ekkora készülékházba beépíteni nagyon nehéz feladat volt. Tudomásunk szerint ebben egyedülálló.

Fontos még megemlíteni az egyszerű telepítést, a konyhai páraelszívó bekötést a rendszerbe és a variálható Flex Plan csőcsatlakoztatási megoldást is.