Összegzés

Jó és takarékosan működő gépészetet csakis energetikailag jó épületbe lehet telepíteni! Pár év múlva, 2020-ra, az A+ besorolású épület is elavult lesz!

Fontos, hogy egy építési projekt megtervezésekor minden folyamatot és következményt ismerjünk, és meg is értsünk. A ház a miénk lesz, mi fogunk benne élni, ezért nekünk kell a stratégiai döntéseket is meghozni. Vegyük igénybe szakértő segítségét!

Jó terv, jó anyagok, jó kivitelezők. Végül mindenképpen ellenőrzés! ( Hőkamera, Blower door )

Vannak kivitelezők, gyártók és forgalmazók, akik generálszerződéssel energiatakarékos vagy passzív épületek felépítését vállalják. Ez kényelmesebb, de az ellenőrzés itt is ajánlott.

 

Amennyiben sikerül olyan épületet létrehozni, amelynek kicsi a hővesztesége akkor válogathatunk a különböző gépészeti megoldásokban. Természetesen így kisebb költséggel telepíthetünk hőszivattyút is, mely takarékos, hűteni is tud, valamint nem gázzal hanem elektromos árammal működik. Kapunk rá kedvezményes tarifát vagy napelemmel lefedhetjük a fogyasztást.

  • Tapasztalt építész és gépész tervező
  • Elő-minősítés, modellezés
  • Minőségi anyagok
  • Profi kivitelezők
  • Független ellenőrzés

 

Amennyiben sikerül a fentiek figyelembe vételével egy jó épületet létrehozni, akkor már esélyünk van gazdaságosan napelemmel lefedni az épület éves energiafelhasználását.