NILAN Compact P AIR 9

Az AIR 9 levegő/vizes hőszivattyú az UVP 5 továbbgondolt változata. Alapvetően ugyanaz konstrukció maradt, ám néhány új fejlesztéssel jelentős teljesítmény növekedést értek el a fejlesztők. Megnövelt felületű hőcserélőjével és a változtatható fordulatszámú kompresszorával 9 kW fűtési teljesítménnyel rendelkezik. Mindezt rendkívül magas éves szintű hatásfokkal (SCOP).

SCOP = 5,11

Új funkciókkal is bővül a készülék, úgy mint a megfordítható hűtőkőr, amellyel nyáron aktív hűtésre is képes.

A kültéri egység új energiatakarékos és rendkívül csendes ventilátort kapott, mely fordulatszabályozós. Ezzel egyrészt energiát spórol meg másrészt még csendesebbé teszi a készüléket.

A NILAN AIR 9 levegő/vizes hőszivattyút rendkívül könnyű telepíteni. Nincs szükség a talaj/víz rendszerűek esetében megszokott földmunkára. Ráadásul különleges szakértelem sem szükséges hozzá, mivel a szerelése nem igényel a hagyományos levegő/vizes hőszivattyúknál megszokott "kivákuumolást", és fűtőközeggel való feltöltést, mivel a készülék monoblokkos, vagyis a kültéri egységből már azonnal a hőszivattyú által előállított meleg víz jön ki, ami a Compact berendezésbe beépített egység és puffer fogad, és oszt tovább a felületfűtés felé.

 

Passive House Institute

 

HUNGAROTHERM Újdonság díj 2017.-ben!

Így gyakorlatilag a ház mellé ki kell tenni az AIR hőszivattyút, összekötni a Compact P berendezéssel szigetelt vízvezeték cső segítségével, és készen áll a ház teljes ellátására.

A NILAN AIR 9 kW-os névleges fűtési teljesítménnyel áll a felhasználó rendelkezésére, ami az alap Compact P készülékkel együtt összesen akár 11 kW fűtési teljesítményt képes produkálni.

Nagyobb mennyiségű használati meleg víz szükséglete esetén lehetőség van egy plusz 250 literes melegvíz tartály csatlakoztatására amelyet az AIR hőszivattyúval is előmelegíthetünk.

A NILAN Compact P készüléket kifejezetten passzívházakhoz fejlesztették. Megfelel ezen épülettípus által támasztott szigorú követelményeknek. A Compact P készülék Darmstadt-i minősítéssel rendelkezik. (A minősítés és a készülék részletes katalógusa az oldal alján található.)

Compact P Sol

Mindegyik Compact P készülék használati meleg víz tartályába kérhető egy kiegészítő hőcserélő.

Compact P Polar

A készülékbe integrálható elektromos előfűtő egység. A Nilan által fejlesztett CCDI fagymentesítő rendszer, amely igen gazdaságos módon óvja a hőcserélőt a fagyástól.

Compact P XL

Megnövelt teljesítményű ventilátorokkal szerelt készülékek. Névleges légszállítási teljesítmény 415 m3/h 100Pa mellet.Galéria