Compact P - Passzívház gépészet

Compact P - Energiatakarékos gépészeti központ

Lakásszellőztetés passzív és aktív hővisszanyeréssel, komfort légfűtéssel és léghűtéssel, melegvíz-készítéssel

A Compact P egy professzionális, passzívház minősítéssel rendelkező, jól bevált családi ház hőközpont. Egyedülálló kettős hővisszanyeréssel dolgozik: az aktív hővisszanyerés mellet egy passzív, kereszt-ellenáramú lemezes hőcserélő is helyet kap a készülékben a lehető legnagyobb hatásfok elérése érdekében. Felhasználható alacsony energiaigényű és passzívházak teljes gépészeti központjaként. Folyamatosan friss, oxigéndús, pormentes levegőt biztosít, és háztartási meleg vizet is készít.

Az alapkészülék modulárisan bővíthető, kiegészíthető - így önálló hőközpontként képes kielégíteni a teljes ház gépészeti igényeit, vagyis szellőztet, légfűtésre és léghűtésre képes, meleg vizet készít, és igény esetén plusz egy levegő vagy talaj forrású hőszivattyú integrálható bele, ami felületfűtésre képes dolgozni!
Hatalmas előnye a minimális helyigény (maga a készülék 90x60 cm alapterületű), valamint a gyárilag összeépített és összevezérelt gép esetében nagyságrendekkel kisebb a hibalehetőségek esélye, mint ha több különböző termékből lenne a gépészet összerakva, amit egy szintén külső vezérlés vezérel össze.

 

Passive House Institute

Működés

A gép az épületből elszívott elhasznált meleg levegő hőjét (mint forrást) felhasználva először egy passzív kereszt-ellenáramú hőcserélő segítségével melegíti elő a kintről érkező friss levegőt, majd aktív, hőszivattyús hővisszanyerő segítségével igény szerint tovább fűti, vagy nyári üzemmódban hűti az épületbe bejövő friss levegőt. Szintén ugyanezzel a technológiával háztartási meleg vizet készít, amelyet saját 180 literes tartályában tárol. A kettős hővisszanyerésnek köszönhetően a legapróbb hőenergia-morzsát sem engedi ki a házból.

Fűtési üzemmódban az elszívott levegő a hőenergiáját átadja a kereszt-ellenáramú hőcserélőn keresztül a bejövő friss levegőnek, majd ezután a hőszivattyú elpárologtatójának. A hőszivattyúban keringő közvetítő közeg kompresszoros munka segítségével felhevül, átadja hőenergiáját a tárolóban lévő meleg víznek (így mindig rendelkezésre áll a felhasználó igényeinek megfelelő meleg víz), illetve ez után a kondenzátoron keresztül átadja a hőenergiáját a már passzív módon (a kereszt-ellenáramú hőcserélőn keresztül) előmelegített belépő levegőnek, tovább melegítve azt. Nyári üzemmódban a folyamat megfordításával hűteni képes a készülék. Nyári(hűtő) üzemmódban a nagy mennyiségben keletkező hulladékhőből készíti a meleg vizet, így az gyakorlatilag ingyen van a felhasználó számára.

A készülék két energiatakarékos változtatható fordulatszámú EC ventilátorból, egy 180 literes melegvíz-tárolóból, egy közvetítőközeges technológiával működő hőszivattyús hővisszanyerő rendszerből és az ezeket összehangoló és működtető CTS 602 vezérlőből áll, ami szintén szériatartozék. 2015.-től a vezérlés: CTS 700

A készülék részletes működését interaktív módon megismerheti az oldal alján található ikonra kattintva.

Moduláris felépítés

Alap berendezés:
A készülék már alap felépítéssel is kiemelkedik a lakossági szellőztető berendezések közül, hiszen mind passzív - kereszt-ellenáramú, mind aktív - hőszivattyús - hővisszanyerő is található benne a hatásfok maximalizálás miatt. Légfűtésre és léghűtésre is képes - hőszivattyús módon, ami egy passzív ház esetében már jelentős részét lefedi a szükségleteknek. Emellett kiváló jóságfokkal készíti a meleg vizet is.

A NILAN Compact P készüléket kifejezetten passzívházakhoz fejlesztették. Megfelel ezen épülettípus által támasztott szigorú követelményeknek. A Compact P készülék Darmstadt-i minősítéssel rendelkezik. (A minősítés és a készülék részletes katalógusa az oldal alján található.)

Compact P Sol

Mindegyik Compact P készülék használati meleg víz tartályába kérhető egy kiegészítő hőcserélő.

Compact P Polar

A készülékbe integrálható elektromos előfűtő egység. A Nilan által fejlesztett CCDI fagymentesítő rendszer, amely igen gazdaságos módon óvja a hőcserélőt a fagyástól.

Compact P XL

Megnövelt teljesítményű ventilátorokkal szerelt készülékek. Névleges légszállítási teljesítmény 415 m3/h 100Pa mellet.

Megéri az árát?

A NILAN Compact P hőközpont egyedülálló ár-érték aránnyal rendelkezik. Amennyiben 0 energiás vagy legalább "A+" besorolású épületet tervez, és Önnek szüksége van a készülék által kínált szolgáltatásokra és komfortra, akkor biztos lehet benne, hogy gépünkkel a legolcsóbb megoldást is választotta!

Almát az almával!

Különböző gyártók rendszerei, vagy részegységekből összeállított rendszerek összehasonlításakor az alábbi szempontokat értékeljék:

 • ár
 • minőség
 • helyigény
 • élettartam
 • kereszt-ellenáramú "passzív" hővisszanyerés, bypass
 • hőszivattyús "aktív" hővisszanyerés, bypass
 • szellőző levegő ( hőszivattyús ) fűtése
 • szellőző levegő ( hőszivattyús ) hűtése
 • hőszivattyús háztartási melegvíz-készítés
 • téli minimum páraszint korlátozás
 • nyári belső páratartalom csökkentés
 • hulladékhő hasznosítás
 • solar hőcserélő
 • vezérlés
 • e-irányítás, távfelügyelet
 • energiafogyasztás
 • levegőminőség
 • kiszállítás, beüzemelés
 • kazánházi szerelvények
 • garancia, szervíz

Galéria