Compact S - Energiatakarékos gépészeti központ

Lakásszellőztetés passzív és aktív hővisszanyeréssel, komfort légfűtéssel és léghűtéssel, melegvíz-készítéssel

A Compact S kettős hővisszanyeréssel dolgozik: az aktív hővisszanyerés mellet egy passzív, kereszt-ellenáramú lemezes hőcserélő is helyet kap a készülékben a lehető legnagyobb hatásfok elérése érdekében. A hagyományos hővisszanyerés mellett  a megfordítható hűtőkörü hőszivattyúja segítségével légfűtésre és léghűtére is képes. Valamint ugyan ezzel a hőszivattyújával háztartási meleg vizet is készít saját tartályába. Folyamatosan friss, oxigéndús, pormentes és kellemes hőmérsékletű levegőt biztosít az épületben. Ideális családi házakhoz amelyek légszállítási követelménye nem haladja meg a 375 m3/h-t. Minimális helyigényű, maga a készülék 60x60 cm alapterületű. Szerelés technikailag választani lehet oldalt vagy felül csatlakozás között.

 

 

Működés

A gép az épületből elszívott elhasznált meleg levegő hőjét (mint forrást) felhasználva először egy passzív kereszt-ellenáramú hőcserélő segítségével melegíti elő a kintről érkező friss levegőt, majd aktív, hőszivattyús hővisszanyerő segítségével igény szerint tovább fűti, vagy nyári üzemmódban hűti az épületbe bejövő friss levegőt. Szintén ugyanezzel a technológiával háztartási meleg vizet készít, amelyet saját 180 literes tartályában tárol. A kettős hővisszanyerésnek köszönhetően a legapróbb hőenergia-morzsát sem engedi ki a házból.

Fűtési üzemmódban az elszívott levegő a hőenergiáját átadja a kereszt-ellenáramú hőcserélőn keresztül a bejövő friss levegőnek, majd ezután a hőszivattyú elpárologtatójának. A hőszivattyúban keringő közvetítő közeg kompresszoros munka segítségével felhevül, átadja hőenergiáját a tárolóban lévő meleg víznek (így mindig rendelkezésre áll a felhasználó igényeinek megfelelő meleg víz), illetve ez után a kondenzátoron keresztül átadja a hőenergiáját a már passzív módon (a kereszt-ellenáramú hőcserélőn keresztül) előmelegített belépő levegőnek, tovább melegítve azt. Nyári üzemmódban a folyamat megfordításával hűteni képes a készülék. Nyári (hűtő) üzemmódban a nagy mennyiségben keletkező hulladékhőből készíti a meleg vizet, így az gyakorlatilag ingyen van a felhasználó számára.

A készülék két energiatakarékos változtatható fordulatszámú EC ventilátorból, egy 180 literes melegvíz-tárolóból, egy közvetítőközeges technológiával működő hőszivattyús hővisszanyerő rendszerből és az ezeket összehangoló és működtető CTS 602 vezérlőből áll, ami szintén szériatartozék.

 


 

Adatlap letöltése