NILAN fűtési hőszavattyúk

A kompakt központok legnagyobb előnye, hogy a különböző funkciókat és azok alkatrészeit a gyártó egy készülékként kezeli. Az esetleges hibajavítás így egyszerűbb és gyorsabb, mert csak egy telefonszámot kell ismerni, nem fordulhat elő, hogy a beszállítók egymásnak tologatják a felelősséget. Tévedés az, hogy ha valami elromlik akkor az egész rendszer megáll. Az egységek ugyan úgy külön is tudnak dolgozni, mintha nem kompakt készülékről lenne szó. A gyártó minden rendszerelemre, azok összeépítésére és a gyári vezérlésére is vállalja a garanciát.

A rendszergaranciát tehát a gyártótól, nem pedig a kivitelező cégektől kapjuk!

A NILAN Compact 1 hőszivattyús készülékek alapból elvégzik a szellőztetést, hővisszanyerést, a szellőző levegő fűtését és hűtését, valamint a háztartási meleg víz elkészítését. A kis levegő/levegő hőszivattyú fogyasztása rendkívül csekély, így bátran használhatjuk egész évben.

A téli időszakban van csak szükségünk nagyobb teljesítményre. A NILAN ezért úgy alkotta meg a nagyobb teljesítményű kompakt központjait, hogy külön hőszivattyút épített be a felületfűtés kiszolgálására. Óriási előnye a 2 hőszivattyús központoknak, hogy a hőszivattyúk egymástól függetlenül végzik a feladatukat. Például, amikor a készülék háztartási meleg vizet készít, attól még nem kell leállítania a fűtést vagy a hűtést!

A NILAN fűtési hőszivattyúi csak az alacsony hőfokú fűtővíz előállítására lettek tervezve, ezért az éves hatékonysági fokuk sokkal jobb, valamint kevesebbet is kell üzemelniük, mint azoknak a készülékeknek, melyek HMV-t is termelnek. Ez éves szinten több tízezer forint megtakarítást jelent. 

A Compact készülékekbe két fajta hőszivattyú kérhető. Talajszondával működő sole/víz technológia vagy egy levegő/víz hőszivattyú, mely kültéri egységgel rendelkezik. A szondás hőszivattyú egész évben közel azonos COP értékkel működik. A levegő/víz hőszivattyút egyszerű telepíteni de a külső levegő hőmérsékletétől függ a COP érték. 

Másik fontos műszaki adat, amire figyelni kell, az a levegő/víz hőszivattyúk esetében a működési tartomány!

A NILAN AIR 9 levegő/víz hőszivattyú: -22 °C és +50 °C közötti tartományban működik! Az extrém hideg időkben a vezérlés engedélyezi a beépített elektromos patronok működését is. A +50°C nyári működési tartomány kiemelkedően magas érték, melyet jellemzően a nagy kültéri egységes készülékek tudnak csak elérni, így a tartós 40°C-os kánikulában sem marad a ház hűtés nélkül.

 

AIR9 logokkal