Amire büszkék vagyunk

Hungarotherm díjat nyert az új VPR ipari légkezelő készülékcsaládunk

A NILAN VPR légkezelő készülékcsalád Hungarotherm díjat nyert a 2023 tavaszán megrendezésre kerülő budapesti épületgépészeti kiállításon!

Az új fejlesztésű NILAN VPR légkezelők iskolák, közintézmények, irodák és műemléki épületek számára lettek kifejlesztve.

A kétlépcsős hővisszanyerési technológiának köszönhetően rendkívül magas hatásfok mellett, alacsony költséggel üzemelnek. Beépített kompakt hőszivattyúval képesek a szellőző levegőt fűteni, hűteni és a nyári magas belső páratartalmat csökkenteni. Újdonság, hogy a projekt igényei szerint, a készülékházba forgódobos vagy hőcsöves hővisszanyerő egységet is lehet kérni.

Nincs kültéri egységre szükségük, így régi épületeknél is egyszerűen biztosítják a  25% megújuló részarányt és a megfelelő komfortot.

Ide kattintva megtekintheti a VPR készülékcsaládot : NILAN VPR 120-560

A Nilan Comfort CT150 HUNGAROTHERM díj

A Nilan Comfort CT150 CTS602 kis mérete, rugalmas telepítési lehetőségeivel és modern távoli telefonos elérhetőségével ki érdemelte a 2021-es Hungarotherm díjat, amelynek átadására a 2022-es Construma kiállításon került sor.

A NILAN Comfort CT150-es készülék kimondottan kis lakások, társasházi lakások, nyaralók szellőztetésére lett kifejlesztve.

Ezzel az egységgel biztosítottá válik a könnyű elhelyezhetőség, köszönhetően a kis méretnek és a több irányú felszerelhetőségnek. Továbbá a költséghatékonyság, a modern kor elvárásainak megfelelő kezelhetőség, akár a felhasználó számára applikáció használatával, akár a társasház üzemeltetőjének a SZERVIZCENTER alkalmazásával.

Tudjon meg többet a készülékről: NILAN Comfort CT150

2020 őszén a Nilan Combi S 302 Top elhozta a CONSTRUMA Díjat!


A Nilan Combi család legkisebb tagja Construma díjazott lett a budapesti Costruma épületgépészeti szakkiállításon.

A Combi S ideális kis és közép méretű családiházak aktív és passzív hővisszanyeréses szellőztetésére.

A kis méretének és a levegő csonkok varriálhatóságának köszönhetően az épületben szinte bárhova beépíthető a készülék.

Tudjon meg többet a készülékről: NILAN Combi S 302 Top

2019-ben a Nilan újabb HUNGAROTHERM díjat nyert a VPM Cleanroom-Tisztatér Technológiás készülékeivel


A VPM Cleanroom egy egyedülálló szellőztető és hővisszanyerő késszülék, amely egy új, úttörő és szabadalmaztatott technológiát alkalmaz.
Ez a technológia megakadályozza, hogy a befújt levegő érintkezésbe kerüljön az elszívott levegővel, így nem kerülhet sor arra, hogy mikroorganizmusok, baktériumok, vagy más tisztátalan részecskék vissza kerüljenek a befújt levegőbe.

A VPM Cleanroom különösen alkalmas a magas szintű higiéniát igénylő vállalkozások számára, például laboratóriumok, műtők, élelmiszeripar stb. számára.

Tudjon meg többet a készülékről: NILAN VPM Cleanroom készülék család

2017. április - HUNGAROTHERM DÍJ


A 2017-es budapesi CONSTRUMA szakkiállítás keretein belül, a szakbizottság újdonság díjjal jutalmazta a Compact P AIR 9 készülékünket.

Az új Compact P Air 9 minden szolgáltatást biztosít, ami egy modern épület működéséhez szükséges. A készülék olyan épületekhez lett kifejlesztve, ahol követelmény a legmagasabb komfort a legtakarékosabb működés mellett.

A készülék nagyon nagy működési tartománnyal és magas SCOP értékkel rendelkezik, ezért lett a hőszivattyú kategória győztese!

Tudjon meg többet a készülékről: NILAN Compact P AIR 9

2015. április - HUNGAROTHERM


Újdonságdíjat nyert a NILAN Combi 300 Polar és EM-box!


A 2015.-ös CONSTRUMA kiállítás keretében, az épületgépészet részére rendezett HUNGAROTHERM szakkiállításon ismét sikerült díjat nyernünk!

A nyertes készülék a NILAN Combi 300 Polar szellőztető készülék volt.

A díjat Daniel Kuurse Andersen vette át a NILAN A/S vállalat képviseletében.

Tudjon meg többet a készülékről: NILAN Combi 302 Polar

2013. április - HUNGAROTHERM Újdonságdíjat nyert a NILAN Compact P GEO termékcsaládja


A 2013.-as CONSTRUMA keretében kétévente szervezett Hungarotherm épületgépészeti szakkiállításon a NILAN a 2011.-as siker után 2013.-ban is elnyerte a HUNGAROTHERM Újdonságdíjat. A díjazott készülék ezúttal a NILAN Compact P GEO épületgépészeti központ termékcsalád.

A Compact P GEO komplex és innovatív, teljes körű, ám egyben rugalmas épületgépészeti megoldást nyújt olyan családi házak számára, amelyek esetében kiemelkedő szempontot jelent az energiatakarékosság.

Tudjon meg többet a készülékről: NILAN Compact P GEO

2012. Solar Decathlon - Harmadik alkalommal nyerte meg a rangos világversenyt NILAN gépészettel rendelkező ház

2007. és 2009. után 2012. szeptemberben ismét NILAN kompakt gépészettel szerelt ház nyeret meg a világ legrangosabb építészeti és energiahatékonysági versenyét, az energiatakarékos, ám mégis élhető épületek olimpiáját, a Solar Decathlont!

A francia Rhone-Alpes csapat "Canopea" névre keresztelt háza tengernyi hatékony és ötletes megoldást alkalmazva méltán nyerte el a győzelmi serleg mellett a világszinten elismert építészekből, gépészekből, energetikusokból, designerekből, és egyéb szakértőkből álló szakmai zsűri elismerését.

A koncepció alapja, hogy a mai felgyorsult, egyre zsúfoltabbá vált világban, az egyre inkább helyhiányban küzdő városokban is úgy legyen megoldható az élet, hogy közben helyet, energiát, takaríthatunk meg, miközben a természet közvetlen közelségbe kerül.

A ház lelkét egy NILAN Compact P GEO6-os passzívház kompakt készülék képezi, amely egyedülálló megoldás.

2011. december - Zéróenergiás irodaház ellátása NILAN géppel


Mosonmagyaróváron 2011. decemberében adták át azt a passzív irodaházat, amelynek teljes gépészetét egy NILAN VP18 Compact JVP (új nevén NILAN Compact P GEO) készülék szolgáltatja. (Ugyanaz a készülék, amely a 2009. Solar Decathlon versenyen első helyezést elért projekt gépészete volt. Lásd lent.)
A takarékos készülék teljes éves energiafogyasztását képes lefedni egy 2,4 kW-os napelemes rendszer, így az irodaház fűtése, hűtése, szellőzése és melegvíz-ellátása teljesen ingyen van!

A megvalósult projektről több helyen is megjelent cikk: Proidea, Zöldtech

Tudjon meg többet a NILAN Compact P hűtő, fűtő, szellőztető központunkról: NILAN Compact P készülék

2011. április - HUNGAROTHERM Újdonságdíjat nyert a NILAN ipari VPM sorozata


A 2011.-es Hungarotherm épületgépészeti kiállításon abban a megtiszteltetésben volt részünk, hogy a szakmában jelentős eredményeket elért tagokból álló zsűri a NILAN innovatív, ipari légkezelő sorozatának ítélte a HUNGAROTHERM Újdonságdíj kitüntetést.

A NILAN VPM 120-560-as sorozat olyan kompakt ipari szellőztető készülék, amelyben a hagyományos hővisszanyerők helyett már aktív, hőszivattyús és passzív hőcsöves technológia együtt biztosítja a maximális hővisszanyerést, légfűtést és hűtést, vagyis a maximális energiahatékonyságot. Az elérhető COP értékek a készülékek egyedisége miatt kiemelten magasak!

Megjelent cikkünk: Proidea

Tudjon meg többet a NILAN VPM sorozatról: NILAN VPM sorozat - ipari hővisszanyerős szellőztetők

2009. Solar Decathlon - Nyertes ház ismét NILAN gépészetet használ


A 2007-es év győztes projektje után a NILAN keményen dolgozott tovább a megoldás tökéletesítésén. 2009-ben a Darmstadt-i Műszaki Egyetem kért fel bennünket egy új projektben való részvételre - egy újabb Solar Decathlon! Ez alkalommal egy NILAN VP 18 Compact JVP készüléket szállítottunk, amiben a hővisszanyerős szellőztetést, melegvíz-készítést, hűtést, fűtést egyetlen megoldásba integrált a cégcsoport.

A versenyt ismét az Egyesült Államok fővárosában, Washington D.C-.-ben rendezték. A Darmstadt-i Műszaki Egyetem csapata mély benyomást tett a zsűrire, és 2009-ben ismét elnyerte az első díjat, többek között a NILAN VP18 Compact JVP készüléknek is köszönhetően. A győztes projekt azzal tűnt ki, hogy több energiát termelt mint amennyit felhasznált, és az egyik legjobb belső klímát állította elő, maga mögé utasítva 20 másik projektet. A VP 18 Compact készülékek egyedülálló energia-optimalizálást testesítenek meg, beleértve az egyszerű telepíthetőséget, és kezelhetőséget, valamit azt a tényt, hogy a készülék nem nagyobb egy hűtőszekrénynél. A készülék azóta 2012-ben megújult, és NILAN Compact P sorozatnéven fut tovább.

Tudjon meg többet a NILAN Compact P hűtő, fűtő, szellőztető központunkról: NILAN Compact P

2007. Solar Decathlon - a győztes projekt ”lelke”


Videó a díjátadásról2007-ben a NILAN szállította a technológiát a Washingtonban megrendezett Solar Decathlon nemzetközi verseny győztes projektjéhez. Rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy a projekt lelke a mi NILAN VP 18-as készülékünk volt, ami az egyik legmeghatározóbb szempont volt abban, hogy a Darmstadt-i Műszaki Egyetem háza első helyezést ért el.

Az eredmény azért is kiemelkedően fontos, mert a Solar Decathlon az energiatakarékos innovatív épületek olimpiája! Minden évben csak néhány, a világon legjobb műszaki megoldásokat nyújtó egyetem kerülhet be a döntők döntőjébe, ahol összemérheti tudását a világ legjobb egyetemeivel. És ebből az elit csapatból elsőnek lenni igazi dicsőség!

A verseny rangját az is érzékelteti, hogy ezeket a zseniális építményeket a a washingtoni Kapitólium és az Obeliszk közötti hatalmas parkban építhették fel a versenyzők!

Tudjon meg többet a NILAN VP18 készülékünkről: NILAN VP 18-as sorozat