VPM 360 Cleanroom

A VPM Cleanroom egy egyedülálló szellőztetőegység hővisszanyeréssel. Új, úttörő, szabadalmaztatott technológiát alkalmaz, amely megakadályozza, hogy a befújt levegő érintkezzen az elszívott levegővel. Mindezt nagy hatékonysággal teszi. Ez megakadályozza a mikroorganizmusok, például baktériumok, részecskék vagy más szennyező anyagok cseréjét a levegőben. Ennek eredményeképpen nem fordulhat elő a befújt levegő esetleges szennyeződése.

A VPM Cleanroom különösen alkalmas olyan vállalkozások és iparágak esetében, amelyek magas higiéniai követelményeket támasztanak, mint például laboratóriumok, műtők és az élelmiszeripar. 

A VPM Cleanroom egység kompakt felépítésű, ezért nem foglal sok helyet. A készüléket egy egységként szállítják, ami megkönnyíti a telepítést.

Légáramlás (a SEL/SFP értékeket lásd a tervezési adatoknál)
Min : 900 m3/h
Max : 4400 m3/h

Nincs szennyeződés

A VPM Cleanroom egyedi rekeszekből épül fel, ami segít megelőzni a szennyeződést. Minden rekesz rendelkezik egy beépített, rozsdamentes acélból készült kondenzátumtálcával a kondenzvíz elvezetéséhez. Az egység egyedi rekeszekre való felosztása megkönnyíti a hozzáférést a karbantartás és a tisztítás során. 

A készülék építése során nem használtak csavarokat vagy vakszegecseket, ami segít megelőzni a szivárgást. A vezérlőrendszer és a frekvenciaváltók a készülék elülső külső oldalán helyezkednek el, hogy a készülék belsejében minden felület a lehető legegyenletesebb és legsimább legyen. Ezenkívül egy olyan zárómechanizmust is kifejlesztettek, amely kifejezetten arra szolgál, hogy ne sérüljön meg az egység belső felületének egyenletessége. A felületek simasága hozzájárul a szennyeződés vagy szivárgás kockázatának minimalizálásához. Emellett megkönnyíti az egység tisztítását is.

A ventilátorok elhelyezése biztosítja, hogy a tiszta oldalon pozitív nyomás legyen. Így az egységen belüli esetleges szivárgások a tiszta levegőből az elhasznált levegőbe jutnak és nem fordítva. Más szóval, pozitív nyomás van a befújt levegő ágban és negatív nyomás az elszívott levegő ágban. A cél a szennyeződés és a nem kívánt részecskék terjedésének elkerülése, valamint a laboratórium tisztaságának és a munkakörnyezet biztonságának biztosítása.

A VPM Cleanroom megfelel a hatóságok követelményeinek és szabványainak a laboratóriumok és klinikailag tiszta környezetek szellőztetésénél az egyértelműen elkülönített levegő tekintetében.

Magas szintű hővisszanyerés

Hagyományosan körbefutó hőcserélőket használtak hővisszanyerésre a tisztaterek szellőztetésénél. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a körbefutó hőcserélők 40-50 %-os hatékonysággal működnek. Annak érdekében, hogy a hagyományos, körbefutó hőcserélővel ellátott egységek megfeleljenek az Ecodesign hővisszanyerésre vonatkozó előírásainak, a körbefutó hőcserélőmodulokat ma már sorba kapcsolják. Az előírások 2016-ban 63%-os, 2018-ban pedig 68%-os hővisszanyerést írnak elő.

Az új, úttörő és szabadalmaztatott VPM Cleanroom megoldás, amely megakadályozza, hogy az elszívott levegő érintkezzen a befújt levegővel, közel 100%-os hatást ér el.

Helytakarékos megoldás

A VPM Cleanroom készülékeknél alkalmazott szabadalmaztatott technológia azt jelenti, hogy a készülék kisebb helyet igényel, mint a hagyományos egységek. Ez csökkenti a drága négyzetméterekre fordított kiadásokat más hasonló egységekhez képest.

A hagyományos egységeket használó megoldások több helyet igényelnek, hogy megfeleljenek a jelenlegi Ecodesign-ra vonatkozó jogszabályoknak.

Mivel a hagyományos egységek jellemzően 40-50%-os hővisszanyerési szinttel rendelkeznek, az előírások teljesítéséhez több modult kell kombinálni. A hagyományos megoldás ezért nagyobb egységet, nagyobb géptermet és magasabb építési költségeket jelent.

A Nilan VPM Cleanroom megoldásával megtakaríthatja a gépterem építési költségeit.

Kiegészítők