VPL 15 Top M2

A VPL 15 Top M2 egy hővisszanyerővel ellátott szellőztetőegység lakások, kis irodák és üzlethelyiségek számára. Abban különbözik a hagyományos szellőztetőegységektől, hogy a szokásos ellenáramú hőcserélő helyett hőszivattyúval van felszerelve, ezt nevezzük aktív hővisszanyerésnek. A hőszivattyúval nagyobb hővisszanyerést érhető el.

A VPL 15 Top M2 reverzibilis hűtőkörrel rendelkezik, ami azt jelenti, hogy télen képes a befújt levegőt fűteni, nyáron pedig hűteni. A hűtési funkció azonban nem hasonlítható össze egy légkondicionálóval, mivel a friss hűtött levegő a légvezetési rendszeren keresztül jut az épületbe, így nem alakul ki huzathatás. A befújt levegő hűtésekor a levegő kondenzálódik. Ez azt eredményezi, hogy nyáron csökken a beltéri levegő páratartalma, ami megkönnyíti a magas beltéri hőmérséklet kezelését. Ezért nevezzük ezt "komfort hűtésnek".

FU 15
A VPL 15 készülékhez vásárolhat hőcsövet. Ez télen akár 40%-kal növeli a hőszivattyú hatékonyságát, nagyobb energiafogyasztás nélkül.

Légáramlás (a SEL/SFP értékeket lásd a tervezési adatoknál)
Min : 50 m3/h
Max : 400 m3/h

Nilan App - A szellőzés és a hőszivattyú vezérlése közvetlenül a mobiltelefonról


A Nilan kifejlesztett egy nagyszerű funkciókkal rendelkező alkalmazást, amellyel a felhasználó közvetlenül a mobiltelefonjáról vezérelheti a szellőzést és a hőszivattyút. Az App intuitív, könnyen és biztonságosan használható és lehetővé teszi a felhasználó számára például a helyiség hőmérsékletének beállítását. Több szellőztetőegység is csatlakoztatható ugyanazon App segítségével, hogy szabályozni lehessen a beltéri klímát pl. a lakásban és a nyaralóban egyaránt. Több felhasználó is csatlakoztatható ugyanahhoz az alkalmazáshoz.

A Nilan átjáró megvásárlásakor a felhasználó a Nilan alkalmazáson keresztül férhet hozzá a készülékhez.

Kiegészítők