Termék kategória: Hőszivattyús hővisszanyerő

VPL 15 Top M2

A VPL 15 Top M2 egy hővisszanyerővel ellátott szellőztetőegység lakások, kis irodák és üzlethelyiségek számára. Abban különbözik a hagyományos szellőztetőegységektől, hogy a szokásos ellenáramú hőcserélő helyett hőszivattyúval van felszerelve. Ezt nevezzük aktív hővisszanyerésnek. A hőszivattyúval nagyobb hővisszanyerést érhet el, ezért a készüléket alacsony energiafogyasztású házakban fűtőforrásként is használják.

A VPL 15 Top M2 reverzibilis hűtőkörrel rendelkezik, ami azt jelenti, hogy télen képes a befújt levegőt fűteni, nyáron pedig hűteni. A hűtési funkció azonban nem hasonlítható össze egy légkondicionálóval, mivel a friss hűtött levegő a légvezetési rendszeren keresztül jut az épületbe, így nem alakul ki huzathatás. A befújt levegő hűtésekor a levegő kondenzálódik. Ez azt eredményezi, hogy nyáron csökken a beltéri levegő páratartalma, ami megkönnyíti a magas beltéri hőmérséklet kezelését. Ezért nevezzük ezt „komfort hűtésnek”.

FU 15
A VPL 15 készülékhez vásárolhat hőcsövet. Ez télen akár 40%-kal növeli a hőszivattyú hatékonyságát, nagyobb energiafogyasztás nélkül.

Légáramlás (a SEL/SFP értékeket lásd a tervezési adatoknál)
Min : 50 m3/h
Max : 400 m3/h

Read Full Article

VPL 28

A VPL28 egy hővisszanyerővel ellátott szellőztetőegység, amely tökéletes megoldás például irodák, kiskereskedelmi üzletek vagy hűtést igénylő rendelők számára. A szokásos ellenáramú hőcserélő helyett hőszivattyúval van felszerelve, amiben különbözik a hagyományos szellőztetőegységektől.

A hőszivattyúval a hagyományos megoldásoknál nagyobb hővisszanyerést érhet el. A VPL28 hőszivattyú reverzibilis hűtőkörrel rendelkezik, ami azt jelenti, hogy télen felmelegíti, nyáron pedig szükség szerint lehűti a befújt levegőt.

FU28
A VPL28 hőszivattyúhoz vásárolhat hőcsövet. Ez akár 40%-kal növeli a hőszivattyú hatékonyságát télen, nagyobb energiafogyasztás nélkül.

Légáramlás (a SEL/SFP értékeket lásd a tervezési adatoknál)
Min : 400 m3/h
Max : 1250 m3/h

Read Full Article

VPL 15

A VPL 15 egy hővisszanyerővel ellátott szellőztetőegység lakások, kis irodák és üzlethelyiségek számára. Abban különbözik a hagyományos szellőztetőegységektől, hogy a szokásos ellenáramú hőcserélő helyett hőszivattyúval van felszerelve. Ezt nevezzük aktív hővisszanyerésnek. A hőszivattyúval nagyobb hővisszanyerést érhet el, ezért a készüléket alacsony energiafogyasztású házakban fűtőforrásként is használják.

A VPL 15 reverzibilis hűtőkörrel rendelkezik, ami azt jelenti, hogy télen képes a befújt levegőt fűteni, nyáron pedig hűteni. A hűtési funkció azonban nem hasonlítható össze egy légkondicionálóval, mivel a friss hűtött levegő a légvezetési rendszeren keresztül jut az épületbe, így nem alakul ki huzathatás. A befújt levegő hűtésekor a levegő kondenzálódik. Ez azt eredményezi, hogy nyáron csökken a beltéri levegő páratartalma, ami megkönnyíti a magas beltéri hőmérséklet kezelését. Ezért nevezzük ezt „komfort hűtésnek”.

FU 15
A VPL 15 készülékhez vásárolhat hőcsövet. Ez télen akár 40%-kal növeli a hőszivattyú hatékonyságát, nagyobb energiafogyasztás nélkül.

Légáramlás (a SEL/SFP értékeket lásd a tervezési adatoknál)
Min : 100 m3/h
Max : 425 m3/h

Read Full Article